Rynglová marmeláda
Rynglová marmeláda je jedním ze způsobů konzervace tohoto výborného, aromatického ovoce.
Ingredience na rynglovou marmeládu:
- nepřezrálé ryngle
Na 1 kg rynglového protlaku:
- 600 g cukru
- 2 g kyseliny citrónové
Ryngle zbavíme stopek, omyjeme, odpeckujeme, nakrájíme na kousky, trochu podlijeme, povaříme a prolisujeme.
Vzniklý protlak vaříme 20 – 30 minut. Potom vsypeme v několika dávkách cukr tak, abychom nepřerušili var a s poslední dávkou přidáme kyselinu citrónovou rozpuštěnou ve lžíci vody.
Ještě chvíli vaříme, než začne marmeláda rosolovat. Vařící rynglovou marmeládu hned naplníme do skleniček, okraje otřeme, upevníme víčka, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Poznámka k přípravě rynglové marmelády
Jestli je rynglová marmeláda hotová poznáme například tak, že jí kápneme na studený talířek a po vychladnutí zkusíme kapku posunout prstem. Když zůstane vcelku se zkrabaceným povrchem je marmeláda hotová. Více o přípravě marmelád a džemů naleznete níže.
Jestli je rynglová marmeláda hotová poznáme například tak, že jí kápneme na studený talířek a po vychladnutí zkusíme kapku posunout prstem. Když zůstane vcelku se zkrabaceným povrchem je marmeláda hotová. Více o přípravě marmelád a džemů naleznete níže.
Napsat komentář