Rynglová marmeláda

Rynglová marmeláda recept

Rynglová marmeláda je jedním ze způsobů konzervace tohoto výborného, aromatického ovoce.

Ingredience na rynglovou marmeládu:
    • nepřezrálé ryngle

Na 1 kg rynglového protlaku:

  • 600 g cukru
  • 2 g kyseliny citrónové
Příprava receptu na rynglovou marmeládu:
Ryngle zbavíme stopek, omyjeme, odpeckujeme, nakrájíme na kousky, trochu podlijeme, povaříme a prolisujeme.

Vzniklý protlak vaříme 20 – 30 minut. Potom vsypeme v několika dávkách cukr tak, abychom nepřerušili var a s poslední dávkou přidáme kyselinu citrónovou rozpuštěnou ve lžíci vody.

Ještě chvíli vaříme, než začne marmeláda rosolovat. Vařící rynglovou marmeládu hned naplníme do skleniček, okraje otřeme, upevníme víčka, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Poznámka k přípravě rynglové marmelády
Jestli je rynglová marmeláda hotová poznáme například tak, že jí kápneme na studený talířek a po vychladnutí zkusíme kapku posunout prstem. Když zůstane vcelku se zkrabaceným povrchem je marmeláda hotová. Více o přípravě marmelád a džemů naleznete níže.
Související články a recepty:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *